logotype
img1
img2
img3
img4

POLL

Cum apreciati activitatea A.S.U.T.?
 

SEARCH

History

...A fost odată ca niciodată un centru universitar într-un centru de țară într-un centru de emisferă. Acesta se mai numea, și s-o mai fi numind și astăzi, dacă n-a trecut nici o tornadă (și n-a trecut), „Transilvania”. Da, da, la fel ca regiunea țării.

După cum spun și marii învățați ai vremii noastre, citez „Începutul și dezvoltarea învățământului universitar în Brașov și au originea în vechile tradiții culturale și climatul cultural intens al orașului. Aici, creația tehnică și științifică inginerească - bine cunoscută - activitatea artistică creatoare în domeniile literaturii și culturii populare, cât și studiile intensive din numeroasele școli de toate gradele, se contopesc într-o armonie desăvârsită.” (www.unitbv.ro).

Și își ducea acest centru universitar existența, crescând într-un an cât alții în cinci. După ce au trecut de șase ori câte zece ani, și apoi încă patru, Universitatea „Transilvania” din Brașov, mamă a nenumărate generații de studenți, a dat naștere celei care avea să devină sora cea mai grijulie a studenților din Brașov. Încă dinainte de a lua ființă, această soră mai mare avea o menire bine stabilită. Născută aproape de 14 februarie, zi cunoscută în toată lumea ca sărbătoare a iubirii, ASOCIAȚIA STUDENȚILOR DIN UNIVERSITATEA TRANSILVANIA a apărut în această lume din dragoste pentru frații ei, cei care fac parte din elita țării: STUDENȚII! Pentru a-i ajuta pe ei să își urmeze calea ascendentă înspre dezvoltarea personală și pentru a-i sprijini în dorința lor de a crea o lume mai bună, în care să trăiască așa cum își doresc, ASUT a pornit de la bun început pe un drum al succesului. Crescând într-un an cât alții în șapte, ea este în același timp un model de perseverență, ambiție și răbdare, și un partener fidel al mișcării studențești.

Și câte și mai câte a făcut această soră împreună cu frații ei! De cât de multe sunt în stare împreună o dovedesc cele peste cincizeci de proiecte anuale bazate pe colaborarea dintre ei! Broșuri informative, campanii umanitare, proiecte ecologice, traininguri pentru formarea profesională, conferinţe, cursuri, congrese, concursuri sportive, manifestări cultural-artistice, petreceri și excursii, toate acestea și multe altele sunt o dovadă a ceea ce pot face studenții atunci când lucrează împreună pentru atingerea unui țel comun: acela de a deveni baza, miezul și valoarea! Și povestea nu se oprește aici! Pe măsură ce au crescut împreună au început să strălucească, de la soare te puteai uita, la ei ba!

Pentru că mințile luminate gândesc la fel, s-au aliat în demersurile lor cu o sumă întreagă de parteneri de nădejde, atât la nivel local, cât și național, completându-se unii pe alții în permanență.

ASUT înseamnă STUDENȚI CA ȘI TINE! 20.001 Poți fi chiar TU!

 

Președinții Asociației Studenților din Universitatea Transilvania din Brașov:

Dragoș ARDELEANU - 2004 - 2005

Iulia DĂNDĂRĂU - 2005 - 2006

Adrian AMĂRICUȚEI - 2006 - 2007

Constantin PRALEA - 2007 - 2009

Laurențiu LUKACS - interimar 2009 - 2010

Alexandra VLAD - 2010 - 2012

Laurențiu LUKACS - 2012 - 2014; 2014 - 2016

Ștefan COLESSA - 2016 - prezent